Aneta Falczyńska
Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, coach, technolog żywienia.
Dietetyczką jestem z zawodu, ale dietetyka to dla mnie przede wszystkim pasja. Wyznaję holistyczne podejście do zdrowia; wierzę w nierozłączność ciała i umysłu. Swoich pacjentów namawiam do zdrowego egoizmu, motywując ich i inspirując w kierunku szczęśliwego życia.
Uważam, że zdrowe odżywianie i dbanie o siebie, nie musi być okupione ogromnym wysiłkiem i wyrzeczeniami. Zależy mi na tym, aby zmiany, które wprowadzam w diecie, współpracując z moimi pacjentami, były trwałe i dawały im satysfakcję.
Pracuję na procesach związanych z motywacją, nawykami, przekonaniami, regulacją emocji, wpływem stresu, obrazem ciała, zaburzeniami odżywiania.
Pasjonuje mnie wszystko to, co dzieje się na linii: mózg – umysł – żołądek – jelita.
Bardzo interesuje mnie również wszystko to, co powoduje, że odchudzanie coraz częściej jest mało skuteczne.
Od 2011 prowadzę praktykę dietetyczną. Pracuję z dorosłymi, parami i całymi rodzinami, a także z rodzicami i dziećmi.
Wspieram pacjentów w rozwiązywaniu problemów, które mają ścisły związek z odżywianiem.
Kwalifikacje:
- Dyplom dietetyka klinicznego – Bydgoska Szkoła Wyższa w Bydgoszczy - studia magisterskie.
- Dyplom technologa żywienia – Politechnika Łódzka Wydział Chemii Spożywczej i technologii w Łodzi - studia magisterskie.
- Studia podyplomowe na kierunku Coaching z elementami psychologii – SWPS w Poznaniu.
- Studia podyplomowe na kierunku psychodietetyka – Wyższa Szkoła Nauk Społecznych, Wydział Nauk Społecznych i Nauk Medycznych w Lublinie.
- Studia podyplomowe na kierunku doradca żywieniowy - Wyższa Szkoła Biznesu i Nauk
o Zdrowiu, Wydział Nauk o Zdrowiu w Łodzi.
Ponadto nieustannie podnoszę swoje kwalifikacji biorąc udział w kolejnych szkoleniach i warsztatach.